Self-storage, hoe werkt het?

Overweegt u een opbergruimte te huren voor uw meubelen of spullen?
Net als een extra kamer buitenshuis is self-storage een moderne, praktische oplossing om uw meubelen in alle veiligheid op te bergen. LOKABOX reikt u de sleutels aan om uw plaatsgebrek te verhelpen.

Opslagmogelijkheden voor iedereen in België

LOKABOX is een 100% Belgisch self-storagebedrijf dat in de eerste plaats opslag voorziet voor bedrijven en particulieren. U kunt een persoonlijke, beveiligde ruimte huren om uw persoonlijke spullen of producten te bewaren, en vooral: om ze op te halen wanneer u maar wilt, zonder afspraak.

Overweegt u om een garage te huren?

Bekijk ons artikel over de voordelen van self-storage versus het huren van een garage.


Wilt u de prijzen weten?

Raadpleeg de prijslijst van de opslagruimten die beschikbaar zijn in onze verschillende Lokabox-zelfopslagcentra in België.

Zoek naar onze prijzen


Huur een opslagruimte in uw eigen regio

LOKABOX heeft verschillende opslagcentra met moderne en beveiligde opslagruimtes.

Kies het dichtstbijzijnde centrum en reserveer uw opslagruimte binnen enkele muisklikken.

Opslagruimte in Waals-Brabant en Brussel

Lokabox Nijvel
Lokabox Zaventem | Brussel
Lokabox Vorst | Brussel

Opslagruimte in de provincie Luik

Lokabox Luik-Noord

Lokabox Luik-Zuid

Opslagruimte in Henegouwen

Lokabox Charleroi

 1. Bepaal de grootte van uw opslagruimte

  Neem contact met ons op via 0800 12 680 of gebruik de online berekeningstool

 2. Voltooi uw contract

  Ga naar uw centrum en krijg binnen enkele minuten toegang tot uw opslagruimte

 3. Bescherm uw spullen en pak ze in

  U vindt al het nodige beschermingsmateriaal in uw centrum of online

 4. Bewaar uw spullen in uw opslagruimte

  Adem diep in en relax, uw spullen zijn veilig!

Ik begin

Welke voordelen biedt LOKABOX self-storage?

 • Gratis toegang: de meeste bedrijven factureren uw bezoeken en willen vooraf weten wanneer u toegang wilt tot uw opbergruimte. LOKABOX biedt u optimale flexibiliteit, met gratis toegang tot uw bewaarde spullen, wanneer u maar wilt.
 • Veiligheid boven alles: de self-storage-infrastructuur van Lokabox is voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen, onder andere camerabewaking, alarmsystemen en veiligheidsagenten. Daarnaast beschikt u nog over een eigen, bijkomend veiligheidssysteem voor optimale veiligheid.
 • Uw spullen blijven onaangeroerd: uw opslagbox blijft op dezelfde plaats staan, en uw spullen dus ook. Bij LOKABOX geen containers in hout of metaal, het is alsof u een extra kamer huurt.

Weet u niet welke box u moet huren? Onze berekeningstool helpt u de grootte te bepalen die u nodig heeft.

De geschiedenis van self-storage

Historische overblijfselen tonen aan dat er al openbare opslagmogelijkheden waren in het oude China, maar de moderne vorm van self-storage (exclusieve toegang tot een opslagplaats) ontstond in 1958 met de opening van Lauderdale in Fort Lauderdale in Florida (gesticht door de familie Collum). Eind jaren 1960 openden de eerste échte self-storageketens hun deuren in Texas.

Moderne opslagbedrijven kenden een langzame groei in de jaren ‘90, een periode waarin de vraag aanzienlijk groter was dan het aanbod. Dat veroorzaakte een enorme toename van nieuwkomers op het gebied van self-storage. Van 2000 tot 2005 werden er in Amerika jaarlijks meer dan 3000 nieuwe vestigingen gebouwd.

Zit u nog met vragen over hoe self-storage precies in zijn werk gaat? Neem een kijkje op onze FAQ-pagina en ontdek alle details over Lokabox self-storage.


Een opslagruimte bij u in de buurt

Ontdek de beschikbare opslagruimtes en raadpleeg informatie over wat u in uw opslagruimte kunt opslaan. Bekijk ook onze prijzen voor opslagruimtes en de beschikbare promoties.

De prijs en beschikbaarheid van een opslagruimte kunnen van regio tot regio verschillen. Kies dus eerst een Lokabox-centrum in uw regio.

Zoek een opslagruimte in mijn buurt