Organiseren en opslaan

Hoe uw opslagruimte inrichten?

Een kleine ruimte inrichten vraagt altijd enige structuur en planning.
Bent u puzzelfanaat en Tetris-expert of voelt u zich verloren wanneer u een ruimte optimaal moet indelen? Wij geven u enkele praktische en originele tips die u helpen om uw huurbox in een opslagruimte te transformeren die perfect is aangepast aan uw behoeften.
Lokabox deelt haar expertise graag zodat u uw ruimte optimaal benut en opnieuw duidelijkheid schept (in uw box).

Denk na: wat heeft u precies nodig?

Als u uw spullen gewoon enkele maanden wilt opslaan zonder dat u ze intussen nodig heeft, volstaat het uw verhuisdozen simpelweg te etiketteren. Zo vindt u in een oogwenk uw spullen terug. Als u regelmatig iets uit uw opslagruimte moet halen, moet u uiteraard even nadenken over welke dozen of kisten u het vaakst nodig heeft. Wij helpen u graag om hier duidelijkheid in te scheppen. Volg deze stappen voor een praktische, georganiseerde opslagruimte:

Sorteer

Sorteer
Sorteren is een eerste, belangrijke stap. Maak stapels van de voorwerpen die bij elkaar horen. Alle badkamerspullen gaan in de doos ‘badk.’, en niet in de doos ‘keuken’.

Kies altijd dozen van dezelfde grootte

Ook hier moet u een weloverwogen keuze maken en u daaraan houden. Dozen van dezelfde grootte zijn niet alleen makkelijker op elkaar te stapelen, maar ook veiliger voor de voorwerpen die u erin opbergt. Dozen in de meeste diverse maten en gewichten zijn misschien goedkoper, maar om uw bezittingen optimaal te beschermen, gebruikt u beter kwaliteitsmateriaal.
De self-storagecentra van LOKABOX hebben een een shop met verhuismateriaal en verpakkingen. Ideaal om uw spullen netjes op te bergen, te beschermen en op te slaan.

Geef uw dozen een naam

Schrijf in grote (of zeer grote) letters de kamer of het soort voorwerpen op minstens twee kanten van de doos. Gebruik de twee andere zijden om zoveel mogelijk details te noteren (u zult uzelf later dankbaar zijn). Op die manier vindt u veel vlotter, en vooral veel sneller voorwerpen terug die u enkele maanden of zelfs jaren voordien heeft ingepakt.

Slim opslaan

  • Vul uw opslagruimte van achteren naar voren tegen een van de zijmuren en plaats de dozen die u regelmatig nodig heeft vooraan.
  • Zorg ervoor dat de etiketten op de dozen zichtbaar zijn.
  • Plaats zwaardere dozen onderaan en zet de lichtere erbovenop.

Speel Tetris met uw meubelen

Tetris spelen
Plaats uw meubelen tegen de muur tegenover de ‘dozenmuur’ en laat een doorgang vrij. Zo heeft u altijd een vlotte toegang tot uw dozen en meubelen.
Als u absoluut deze doorgang wilt gebruiken, plaats daar dan spullen die u makkelijk opzij kunt zetten om de rest probleemloos te kunnen bereiken.

Bespaar tijd

Deze tips lijken misschien lastig, maar ze besparen u achteraf een hoop tijd en energie. U zult geen ellenlange uren nodig hebben om spullen te zoeken of om spullen te sorteren uit ‘anonieme’ dozen met een mengelmoes van voorwerpen.

Beeld u het zich even in … die zucht van opluchting wanneer u de juiste doos opent met daarin exact wat u zoekt!